Publicerad: 2015-02-17

Dalslandssimmet 2015

En del var erfaren tävlingssimmare som simmade Vansbrosimmet för bara några veckor sen och en del var hobbysimmare. Man kunde anmäla sig till två distanser; de som valde för 1.5 km, simmade en sträcka från 750 m och tillbaka och de som valde för 3 km simmade själva sträckan 2 ggr.
Bengtsfors är en litet ort som har mycket att erbjuda angående utomhusevenemang. Bl.a ett spring- och cykellopp och ett kanotmaraton.
Det fattades ett simlopp och eftersom Bengtsfors har gott om sjöar tänkte Ingrid Steen, som arrangerade loppet för Carpa, att "Kanske jag kan försöka att arrangera tillsammans med Carpa, ett simlopp i Bengtsfors" Det kanske låtar enkelt, men det är mycket att tänka på. Särskilt när man ska tänka på allt själv. Men så började bollen att rulla. Sakta i början, men det gick snabbare och snabbare. Till slut hade flera bollar som rullade med mig och var Dalslandssimmet var ett faktum.
Fin logga, hemsida, broschyrer, beachflaggor och mm. tog form och ett datum sattes, nu fattades bara kommunikation och deltagare.
Det var klart att vi skulle hålla det simpelt. Det var ju första gång och vi hade mycket att lära oss. För att inte ta för stora risker gjorde vi banan 750 m lång.
Då hade vi bättre koll på alla deltagarna. Räddningstjänsten var på plats i en båt, men...man vet ju aldrig. 10 tjänstemän med livbojen var uppställda längs banan.
Till slut kom alla i mål. Trötta men glada. Alla fick en medalj och mat efter målgång.
Alla vinnare fick blommor och en hyllning. Alla tyckte att det var jättekul att vara med vid premiärloppet och hoppas att det kommer att fortsätta i framtiden. Och Ddet hoppas jag med och att det blir mer professionell för varje år och lockar fler deltagare till fina Bengtsfors.
I år var det ett bra test och det räckte med 17 fantastiska deltagare. Hoppas att det växer för varje år. Det är bra för Bengtsfors och fram för allt för Carpa! 
Hälsningar 
Ingrid Steen
Glad arrangör av Dalslandsloppet
Carpa tackar Ingrid för sitt engagemang och fantastiska arrangemang och bidrag till Carpa!
/Styrelsen
Carpa patientförening
11666277 745016465607458 1527593863061168258 N
Ingrid står redo med livbojen tillsammans med flera funktionärer
IMG 4103
HEJA HEJA, en av 17 fantastiska simmare som deltog i Dalslandssimmet
IMG 4166
Både motionssimmare och "professionella" deltagare i Dalslandssimmet, alla efter sin egna förmåga.
Unga, gamla, drabbade, anhöriga, läkare, sjuksköterskor. Den 18 Juli kan Du simma för NET i Bengtsfors.

För första gången anordnar Carpa Dalslandssimmet, ett motionslopp på 1,5 respektive 3 km. 
Du anmäler dig till info@carpapatient.se Ange Dalslandssimmet i rubriken

Datum: 18:e juli
Plats:    Bengtsfors
Klass     : 1.5 och 3 km (anges i anmälan)
Svgift     : 400 kr
Bankgiro: 5314-4929

I mailet uppge:
Namn
Adress
Tel.nr
e-postadress
Pers.nr.(sista 4 siffror)
Välj klass

Alla intäkter går oavkortat till Carpa patientförening