Publicerad: 2016-08-16

Stripes challenge 2016

Förra årets Stripe Challenge genomfördes på 5 orter i Sverige med ca 60 personer som deltog. Aktivitet genomfördes med stöd från IPSEN. Både CARPA-medlemmar, sjukvårdspersonal och anhöriga var med och promenerade för att tillsammans samla in ett belopp i syfte att förbättra och utveckla omhändertagandet av NET patienter. Tillsammans samlade vi in 54 200 kronor.

Årets Stripe Challenge stöds liksom förra året av läkemedelsföretaget IPSEN. Personal från IPSEN kommer även i år att på olika sätt springa eller promenera för att samla in pengar för utveckling av omhändertagandet av patienter med NET. De kommer bland annat att delta i årets Blodomlopp i Stockholm den 9 juni och för varje person som deltar går 1000 kronor till insamlingen.

CARPA kommer under augusti - september att arrangera lokala Stripe Challange-träffar i samarbete med IPSEN där man kan välja att promenera eller springa en valfri sträcka. Efter promenaden bjuds det på kaffe, dryck och smörgåsar. För varje person som deltar skänks 100 kronor till insamlingen. Så ditt deltagande är viktigt!

Det insamlade beloppet kommer att gå till den Nordiska Neuroendokrina Tumörgruppen, som instiftat ett stipendium för vårdutveckling inom NET. Vårdpersonal i Sverige är välkomna att skicka in ansökan om stipendiet med en kort beskrivning av något de skulle vilja göra för att bidra till en vårdutveckling för patienter med NET.

Stipendiumkommittén består av tre medlemmar ur NNTGs styrelse och två medlemmar från CARPAs styrelse. Kommittén kommer att utse en till två stipendiater, som kommer att offentliggöras under World NET Awareness Day, den 10 november 2016.

Varmt välkommen att promenera eller springa för alla NET patienter!

Se datum och plats nedan för ett arrangemang i närheten av dig (pdf, öppnas i nytt fönster)